Kristina Bøcher

I 2019 udkom Kristina med en letlæsningsserie for de yngste. Serien hedder “Sifi og Smak” og findes digitalt. På forlaget Forfatterskabet udkom Kristina Bøcher i 2020 med fodboldbogen ”Janus”.

I december 2020 udkom Kristina med oplæsningsbogen “Lange Jørgen”. I oktober 2021 udkom Kristina med: “Janus 2 – Vi skal videre”. Og der er flere bøger på vej!

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har altid skrevet meget. I folkeskolen elskede jeg, når vi fik stil for. Her kunne jeg give den gas med en masse ord, udtryk og følelser – få en slags forløsning.

Hvorfor skriver du?

Jeg flygter ind i en anden verden, når jeg  læser eller skriver. Her kan jeg bruge min fantasi og være med til at skabe løsninger og håb for børn og unge.Jeg lukker alt ude, når jeg skriver. Jeg “ser” scenen for mig.

Af samme grund elsker jeg både at se og spille teater.

Hvor mange bøger har du skrevet?

“Janus 2 – Vi skal videre” er min 7. bog.

 

 

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Det er en hemmelighed.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Som forfatter beundrer jeg forfatteren Kim Fupz Aakerson. Jeg synes, han er vildt dygtig. Han pakker alvorlige emner ind i et humoristisk univers og leger med sproget.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Jeg ville ønske, at det var MIG, der havde skrevet børnebogsserien ”Vitello”. (af Kim Fupz Aakeson, red.)

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg holder af alle slags bøger men har især en forkærlighed for trykte fysiske bøger.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Nej, men jeg skriver bedst og mest i mine ferier.

 

 

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det bedste ved at være forfatter er, at jeg kan skrive, når jeg vil. Om det, som optager mig. Det kan være på computer eller på en hurtig ide’ på en lap papir. Det, at skrive, er jo forholdsvis let at gå til.

Jeg bliver ofte inspireret, hvis jeg hører eller ser noget morsomt , sørgeligt eller interessant. Så skriver jeg det ned og bruger det i en sætning på et senere tidspunkt.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det er som regel ikke noget, man bliver rig af!!

Men jeg er så heldig, at jeg har hele 2 yndlingsjobs på én gang: Jeg er viceskoleleder på en dejlig folkeskole, så jeg er dagligt omgivet af mange søde børn og voksne. De inspirerer mig med deres synspunkter og kommentarer. Og så er jeg forfatter ved siden af. Lige nu fungerer det godt for mig på den måde.

Jeg skriver ikke hver dag. Jeg både læser og skriver mest og bedst i mine ferier. Om sommeren tager vi ofte på bilferier ned gennem Europa. Så sidder jeg på passagersædet foran med min computer på skødet!

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville ønske, jeg havde vidst mere om, HVORDAN man får solgt sine bøger. Man skal bestemt ikke underkende bogbloggere, reklamer på de sociale medier og aftaler med boghandlere og biblioteker.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Jeg kan findes på facebook lige her

 

 

Læs mere om “JANUS” her og læs om “JANUS 2 –Vi skal videre” her

Køb JANUS her

Køb JANUS 2 – Vi skal videre, her

Annoncer