Kristina Bøcher

Februar 2020 udkom Kristina Bøcher med fodboldbogen ”Janus” på Forlaget Forfatterskabet.dk.

I den anledning bad vi Kristina om at svare på spørgsmål om hendes skriveunivers og forfatterliv. December 2020 udkommer Kristina med oplæsningsbogen “Lange Jørgen”.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har altid både talt, læst og skrevet meget. I folkeskolen elskede jeg, når vi fik stil for. Her kunne jeg give den gas med en masse ord, udtryk og følelser – få en slags forløsning, tror jeg vel.

Hvorfor skriver du?

På læreruddannelsen husker jeg, at jeg, sammen med de øvrige studerende, som også engang skulle blive dansklærere, fik til opgave, at skrive en tekst i en bestemt genre og med replikker. Jeg gik til opgaven med krum hals. Da læreren senere læste min tekst højt for en kæmpe forsamling, blev jeg meget glad og stolt. Jeg kunne mærke, at jeg havde fundet den rette hylde.

Hvor mange bøger har du skrevet?

”Janus”, som er en roman for fodboldglade drenge i alderen 3. – 7. klasse, er den første fysiske bog, som jeg har fået udgivet. Det har taget mig 2 år at skrive den, og jeg synes selv, at den er blevet ret vellykket. Jeg har desuden skrevet børnebogsserien ”SIFI og SMAK”. Der er i alt fem bøger i denne serie, som henvender sig til piger og drenge fra 0. – 1. klasse. Indtil nu er de tre af disse bøger udgivet (på forlaget ”Elixum”). ”SIFI og SMAK” findes bla som e- bøger på ”Saxo”.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Jeg er gået igang med et eventyr samt en bog om skoleparathed.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Som forfatter beundrer jeg forfatteren Kim Fupz Aakerson. Jeg synes, han er vildt dygtig. Han pakker alvorlige emner ind i et humoristisk univers og leger med sproget.

Hvilken bog ville du helst selv have skrevet?

Jeg ville ønske, at det var MIG, der havde skrevet børnebogsserien ”Vitello”. (af Kim Fupz Aakeson, red.)

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg holder af alle slags bøger men har især en forkærlighed for trykte fysiske bøger.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Nej, men jeg skriver bedst og mest i mine ferier”.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Det bedste ved at være forfatter er, at jeg kan skrive, når jeg vil. Og om det, som optager mig. Om det er på computer eller en hurtig ide’ på en lap papir – så er det at skrive jo forholdsvis let at gå til.

Jeg bliver ofte inspireret, hvis jeg hører eller ser noget morsomt. Så skriver jeg det ned og bruger det i en sætning på et senere tidspunkt.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

Det værste ved at være forfatter? Hm … Her kan jeg slet ikke komme i tanke om noget. Nå jo … Det er som regel ikke noget, man bliver rig af!!

Men jeg er så heldig, at jeg har hele 2 yndlingsjobs på én gang: Jeg er skolelærer og læsevejleder for en masse søde børn. Dem lærer jeg at læse og skrive … Og så er jeg forfatter ved siden af. Lige nu fungerer det godt for mig på den måde.

Jeg skriver ikke hver dag. Jeg både læser og skriver mest og bedst i mine ferier. Om sommeren tager vi ofte på bilferier ned gennem Europa. Så sidder jeg på passagersædet foran med min computer på skødet!

Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du begyndte som forfatter?

Jeg ville ønske, jeg havde vidst mere om fx opstilling af replikker, inden jeg startede på bøgerne. Det er jeg ved at få styr på nu. Men generelt vil jeg nok hellere betale mig fra dén (for mig kedelige) side af sagen.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Jeg kan findes på facebook lige her

One Comment

  1. Pingback: Janus - FORFATTERSKABET.DK

Comments are closed.