Karina Baagø

Karina hjælper glutenfrie familier med at få vendt udfordringer i den glutenfrie verden til en styrke i stedet for en hæmsko. Karina holder kurser glutenfri bagning og deler brugbare redskaber til en glutenfri hverdag på sin blog. Hun er aktuel med bagebogen Knæk koden til glutenfrit brød” som er udgivet på Forlaget Forfatterskabet.dk og i den anledning har vi sat hende i den varme stol for at besvare spørgsmål om skrivearbejdet.

Hvornår startede du med at skrive?

Jeg har altid syntes, at skriftlige opgaver var sjovere end mundtlige. Men jeg har aldrig skrevet mine egne ting før jeg startede min blog på www.karinabaagoe.dk i 2011.  Den startede mest som en madblog, hvor jeg delte opskrifter med familie og venner, som havde spurgt efter en af mine opskrifter. Med tiden har den udviklet sig sammen med mig og jeg bruger nu bloggen aktivt som et redskab i mit arbejde, hvor jeg kan dele artikler, brugbare redskaber og opskrifter til en hverdag uden gluten.

Hvorfor skriver du?

Det er en fed måde at komme ud til mange, hvor jeg får lov til at forklare mig i detaljer. På skrift kan jeg fastholde læseren, samtidig med jeg får mit budskab ud på den rigtige måde. Jeg kan give mine læsere redskaber, som de kan tage til sig i deres eget tempo, fordi de kan vende tilbage til det, jeg har skrevet.

Hvilken bog arbejder du på lige nu?

Min første bog: Knæk koden til glutenfrit brød.

I bogen beskriver jeg Strukturmetoden, som er en metode til at bage godt og luftigt brød uden gluten. Gluten er det, der normalt giver brødet den gode, sammenhængende struktur med lufthuller, og det, der gør, at brødet ikke falder sammen. Når vi bager uden gluten, har vi brug for at bygge denne struktur på en anden måde, da det ikke sker af sig selv. Og det er netop det, bogen viser, hvordan man kan gøre.

Hvor mange bøger har du skrevet? (Også hvis du har udgivet sammen med andre, f.eks. antologier eller andet)

Foretrækker du trykte bøger, e-bøger eller lydbøger og hvorfor?

Jeg kan bedst lide trykte bøger. I en verden hvor alt er digitalt er det bare dejligt at have en god, fysisk bog imellem hænderne.

Hvilken forfatter beundrer du mest?

Ikke nogen bestemt. Men jeg beundrer dem, der kan fastholde mig som læser og samtidig komme ud med et budskab, som enten lærer mig noget, rører mig eller giver mig nye indsigter.

Har du et særligt ritual før/mens du skriver?

Nej, det har jeg ikke. Skriveriet er mere et redskab i mit daglige arbejde og ikke noget jeg på den måde har ritualer omkring.

Hvad gør du, hvis du oplever en skriveblokering?

Jeg går en tur. Når jeg kommer væk fra skærmen, bliver min hjerne nulstillet, og jeg har meget nemmere ved at komme tilbage på sporet, når jeg kommer tilbage efter en frisk gåtur.

Hvad er det bedste ved at være forfatter?

Når jeg kommunikerer på skrift, ved jeg, hvad jeg sender ud og jeg kan bedre påvirke, hvordan det bliver modtaget end når jeg underviser, holder foredrag eller taler med andre. På skrift kan jeg bedre påvirke processen og vide, hvad jeg sender ud. I tale ændres mange ting undervejs og jeg er ikke på samme måde sikker på at nå igennem med hele mit budskab.

Hvad er det værste ved at være forfatter?

At jeg skal have tålmodigheden til at gøre mit arbejde færdigt. Og at jeg ikke har en dialog (med andre end mig selv), når jeg skriver. Det bliver oftest envejskommunikation, og jeg får ikke altid direkte feedback på, om jeg er lykkes med mit skriv, når mit formål er at undervise eller på anden måde rykke andre. Den feedback får jeg mere af og løbende, når jeg underviser live, og kan rette min undervisning til løbende.

Hvor skal man gå hen, hvis man vil vide mere om dig?

Du kan finde Karinas blog og hjemmeside her på www.karinabaagoe.dk eller du kan følge med på www.facebook.com/karinabaagoe eller www.instagram.com/karina_baagoe.

Og bogen kan du købe i de fleste fysiske boghandlere og selvfølgelig på nettet lige her