Konebåden

”Det er, som om hver eneste kvinde gemmer på et hemmeligt eventyrgen, en nøgle, der kan åbne døre, som andre nøgler ikke kan. Og når eventyret kommer til syne i skrivelandskabet, ændrer stemmen sig, og lyden bliver en anden. Sjælen begynder at lytte og forstå.”

Et skrivekursus under Corona-krisen i foråret 2020 danner rammen for denne bog af eventyrlige fortællinger.

Fortællinger blev skrevet og delt mellem kvinderne gennem fire måneder, før de 12 kvinder besluttede at skabe en bog med udvalgte historier.

Kvinderne bor rundt omkring i Danmark og en enkelt i Norge. Deres kendskab til hinanden er kun via skriverierne. Til gengæld deler de i skrivegruppen deres erfaringer, opdagelser og følelser, som derved knytter dem sammen. Tonen er kærligt støttende. En tone der førte til udgivelsen af denne bog.

De tolv forfattere

Anne Herløw
Ulrikke Dortea Berthelsen
Susanne Lund Kristensen
Anne Birte Sejthen
Elisabeth Wegger
Liv Ortveit
Paprika Pihfrét
Annette Pomiklo
Mette Sparre Sørensen
Lisbeth Hartmann
Alice Kristensen
Maud Margrethe Pedersen

Bogen i medierne

⭐⭐⭐⭐⭐ Konebåden – eventyrlige fortællinger er virkelig et (gen)læs værdigt. Læsningen er en oplevelse, der som et lille insekt, trænger sig ind i hjernen, sætter sig fast og nægter at give slip igen. Insektet nævner jeg, fordi det går igen i samlingens fine og fantasifrigivende illustrationer undervejs.

Teksterne kaster mange bolde op i luften, du som læser kan vælge at gribe eller forkaste. Uanset hvad, skal der nok være mindst ét eventyr, du ikke kan glemme igen. Det er den effekt eventyr har. De er uforglemmelige! Ved at læse eventyrsamlingen, føler jeg, der åbnes der en mulighed for at reflektere over, hvad det egentlig vil sige at være kvinde og at give så meget omsorg og kærlighed til alle andre, at man glemmer sig selv midt i det hele. Derfor finder jeg eventyrsamlingen affirmativ, fordi den åbner en mulighed, for at spejle sig i andres frygt og sårbarhed.” Kristine Kudahl Lyngsø, kristines_bogbase, Instagram

TV-interview, Netavisen Gribskov

Artikel i Bogmarkedet.dk

 

Hør de 12 forfattere læse højt af hinandens eventyrlige fortællinger her:

Del 1:

Del 2:

 

KØB DEN TRYKTE BOG HER

KØB BOGEN HOS FORLAGET

KØB BOGEN HOS SAXO

KØB BOGEN HOS GUCCA

KØB BOGEN HOS PLUSBOG

KØB BOGEN HOS BOG & IDE

KØB BOGEN HOS TALES.DK

KØB BOGEN HOS WILLIAM DAM

 

KØB E-BOGEN HER

KØB E-BOGEN HOS FORLAGET

KØB E-BOGEN HOS SAXO

KØB E-BOGEN HOS PLUSBOG

KØB E-BOGEN HOS BOG & IDE

KØB E-BOGEN HOS TALES.DK

KØB E-BOGEN HOS WILLIAM DAM