Mordet i Orientekspressen

Den engelske Agatha Christie er kendt og elsket for sine romaner og noveller om detektiver Hercules Poirot og Miss Marple.

Det er førstnævnte, der er hovedpersonenen i den fantastiske fortælling Mordet i Orientekspressen, der udkom allerede i 1934.

En stor del af denne fortællings berømmelse skyldes den klassiske filmatisering fra 1974. Det er på ingen måde en perfekt film, men instruktøren Sidney Lumet er dog lykkedes med at samle en række af datidens store skuespillere i togvognene med retning fra Istanbul mod Calais.

Agatha Christies kammerspil forløses således af Sean Connery, Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset , Vanessa Redgrave og John Gielgud.

I 2017 lavede Kenneth Brannagh en nyindspilning af den klassiske fortælling, og den er også ganske vellykket.

Den verdensberømte scene med det indesneede tog er skrevet ud fra en hændelse, hvor Agatha Christie selv sneede inde i et tog. På den måde sammenflettes værket og forfatterens eget liv.

Vi læser bogen, fordi vi elsker Hercule Poirot. Den lille fantastiske belgier, som deler førstepladsen på tronen over alletiders største detektiver med Sherlock Holmes.

Du kan roligt stige ombord på Orientekspressen til en omgang fornøjelig lørdagslæsning.

Og den fantastiske afslutning skal man glæde sig til.

Annoncer