Og ingen taler om det

Og ingen taler om det

I bogen ”Og Ingen Taler Om Det” følger vi Monica som allerede fra starten af livet føler sig fravalgt. Den kvindelige kulturarv, der løber internt i hendes familie, bærer hende frem i et kaotisk følelsesliv, sammen med en grundlæggende oplevelse af ikke at høre til.

Monica kæmper med livet, som den stærke personlighed hun er og som det sker i de fleste voldelige parforhold, påtager hun sig et stort ansvar for hvorfor hun bliver ved med at havne i livstruende situationer, sammen med mænd der vil hende ondt.

I ”Og Ingen Taler Om Det” får vi indsigt i hvordan det er at være offeret, hvordan det er at kæmpe for sin overlevelse og hele tiden være i tvivl om sin egen berettigelse på jorden. Vi får viden om betydningen af at tale om det.

Bedst som læseren tror det ikke kan blive værre, bliver det netop det.

En dag ringede det på døren, og Monica tænkte, at det var en nabo, fordi det var inde i opgangen. Hun lukkede op uden at kigge ud først. Der stod han med en maskinpistol. Han rettede den mod hende og sagde med en uhyggelig, isnende kold og rolig stemme: ”Enten trækker du den anmeldelse tilbage, eller så smadrer jeg dig og din mor. Så kan resten af din familie leve med den smerte!”

 

Om forfatteren

Mona Kjærulff Hansen (f. 1960) er socialpædagog, psykoterapeut og familiebehandler.

Hun har arbejdet på gulvet med udsatte børn, og i socialt arbejde som en del af en kommunes foranstaltning i hjælpearbejdet med udsatte og sårbare familier.

Gennem de sidste 30 år har hun arbejdet med mennesker fra alle samfundslag. Gennem det arbejde, og via sine egne livsoplevelser, har hun på nærmeste hold set og oplevet, hvordan overgreb i barndommen kan gøre skade på og definere mennesker, i en grad så de mister sig selv og konstant havner i relationer, der er usunde, nedbrydende og problematiske.

Med den baggrund har hun nu endelig taget skridt til det forfatterskab, som hun i så mange år har drømt om at realisere.

Bogen i medierne

⭐⭐⭐⭐⭐ “Som tidligere pædagog har jeg arbejdet med udsatte børn og unge flere forskellige steder i København, og denne bog er som at læse en af disses anamneser.” Katja Ranvits, Facebook

⭐⭐⭐⭐⭐ “Velskrevet, fængslende og en meget relevant bog om årsagerne til at nogle kvinder havner i voldelige forhold.” Vivian E, Saxo

⭐⭐⭐⭐ “… kan læses som en fagbog, hvor konsekvenser af omsorgssvigt og ikke mindst tavsheden, i detaljer tydeliggøres. Og ikke mindst, kan og bør den læses af den, der har været udsat og som har brug for at vide at der er håb forude.” Hanne Lykke J, Saxo

⭐⭐⭐⭐⭐ “Fantastisk bog, som tydeligt bærer præg af forfatterens dybe indsigt og livserfaring.” Ellen S, Saxo

⭐⭐⭐⭐ “Læs den som en psykologisk roman eller en ren gyser.” Charlotte T, Saxo

⭐⭐⭐⭐“Jeg blev fuldstændig blæst bagover denne her roman. Sikke en historie.” Sanne Stribolt, Saxo

“Læs den som en socialrealistisk spændingsroman, eller læs den som en selvbiografiske beretning. Eller læs den som et vidnesbyrd på, hvorfor vi ikke skal vende det blinde øje til, når børn mistrives … Skynd dig med at skrive den næste Mona, din stemme er vigtig.” Marianne Ibsgaard, Facebook

⭐⭐⭐⭐⭐ “Fængslende og et bevis på at virkeligheden kan overgå fantasien.” Lonnie Johansson, Mofibo

“Kære Mona. Den bog altså. Hold da op. Godt skrevet, læsevenlig, alt for spændende. Den tog min tid i 3 dage, jeg kunne slet ikke lægge den fra mig. Jeg kan varmt anbefale den, og glæder mig til den næste der kommer.” Inge 

⭐⭐⭐⭐/5 “Dette er en grum og ganske rå fortælling om et barn, der aldrig blev set. Den sociale arv, når den er værst. Det er socialrealisme så det basker og det er tydeligt at forfatteren har en stor indsigt i disse liv, da hun belyser de problematikker på flere plan, som opstår i disse familier. Jeg er vild med bogen og glæder mig til en 2’er, for mit hjerte bløder en lille smule for Monica og krydser fingrene, for at hun finder roen, for hende selv og de øvrige generationer.” Susanne, Bogglæde – Instagram

Omtale i Bogmarkedet

⭐⭐⭐⭐/6  “Jeg fik en fornemmelse, at sidde over for en, som fortalte om en pige, hun holdt af. Netop tonen i romanen, er det som gør at man kan læse #ogingentaleromdet uden at dø lidt selv, for det er som sagt hård kost. Jeg vil anbefale bogen til forældre og alle der arbejder med børn og unge.” Dorte Elise Greve, Instagram

“Så slem at jeg knap kunne holde ud af læse det og måtte lægge bogen væk flere gange, her bliver beskrivelserne mere fyldt op af mismod og angst. Menneskes ondskab og skyggesider, dominans og tyranni. Absurditeter og ekstremer danner rammen for Monicas liv. Så læs denne bog, for at tage med på en rejse til samfundets skygge side, til det grimme og det kæmpende, til afmagt og knuste drømme. Til rå, ren overlevelse i voldens magt.” Chris S. P, Instagram

“Det er en barsk bog, Mona Kjærulff Hansen har skrevet, om nærmest systematisk mishandling af et menneske. En mishandling, der begynder i barndommen og varer ved langt hen i livet, beskrevet, så vi andre er tæt på at kunne mærke det. Ligegyldigheden fra forældrene, tævene, den helt reelle dødsangst, da hun efter at have overlevet talrige forhold til voldelige mænd, løber ind i en psykopat, som i flere situationer er meget tæt på at slå hende ihjel, ganske overlagt. Ovenikøbet er hun i USA, og efter den indledende grooming, hjernevasker manden hende til at stole på hans daglige ord om, at ingen vil tro på hende, hvis hun fortæller, hvad han gør, og at hun i øvrigt fortjener det, fordi hun er kvinde. En overbevisende skildring af sådan en hjernevask.

Jeg skriver med vilje “tæt på at kunne mærke”, for vi kan jo kun for alvor mærke den smerte, fysisk som psykisk, vi selv har været ude for. Findes der noget værre for et traumatiseret menneske end en veninde, eller måske endda en terapeut, som siger “Det kender jeg godt”, når man ved, at det værste, de har været ude for, er at blive puffet til af en irriteret forælder en enkelt gang (uden på nogen måde at underkende mindre traumer, som kan sætte sig rigelige spor …).

Personligt blev jeg også klogere på, hvorfor nogle kvinder bliver ved at vælge voldelige mænd den ene gang efter den anden. Jeg forstod mere af den naturlov, der ligger i, at det genkendelige er trygt – også når det er alt andet end trygt!

Men selv om vi ikke selv har været der, har vi alligevel brug for at læse bogen, så vi i det mindste genkender noget, når vi møder mennesker, som har været ude for disse ting. Måske møder vi dem som klienter eller patienter, måske som naboer. Men det er vigtigt, at vi ved, at disse ting faktisk foregår, ligesom incest foregår, selv om de fleste helst vil lade som om det ikke gør.

Derfor er bogens titel så rammende, også hver gang den dukker op i teksten: OG INGEN TALER OM DET.
For disse ting må ikke blive tabu, og da allermindst for behandlere i sundheds- og socialvæsenet. Somme tider skal vi spørge – ikke pågående, men nænsomt og med ægte interesse. For ofte er det umuligt at fortælle om overgreb af alle slags, hvis ikke man bliver spurgt.

Hvordan kan man blive et helt menneske efter disse oplevelser? Og ikke mindst: Hvordan kan hendes lille datter helbredes for de frygtelige oplevelser? Det synes knap muligt.

Jeg har hørt noget om, at der kunne komme et bind 2, og det vil jeg se frem til, så jeg forhåbentlig kan se, hvordan Monica og datteren fik hjælp til at komme videre i livet, trods ar på sjæl og legeme.

Ryomgård, 5/12-20, Karin Dyhr, forfatter og underviser.

⭐⭐⭐⭐/5 “En overraskende interessant bog, som bærer på en historie, som man ikke glemmer foreløbig. Bøger.org

“Jeg vil klart anbefale dig at læse bogen. Den viser et godt billede af det vi ikke snakker om, men som er der i større eller mindre grad hver dag i lille Danmark. Skyggesiden i samfundet fortalt igennem Monicas liv.” Camillas Bogunivers, Instagram

⭐️⭐️⭐️⭐️,5 / 5 “Denne bog er en vaskeægte page-turner. Den har holdt mig fra meget af det produktive arbejde, der skulle ordnes i hjemmet, meeen opvasken måtte vente, for jeg skulle liiiige læse et kapitel mere! 😬 Den var spændende, skræmmende og hjerteskærende, og tog mig med gennem hele rutjebaneturen. Og lige som jeg troede det ikke kunne blive værre, blev det…🥺 Jeg vil give “og ingen taler om det” af Mona Kjærulff Hansen 4.5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️”. Maria Louise, Goodreads

“I bogen ”Og Ingen Taler Om Det” følger vi Monica som allerede fra starten af livet føler sig fravalgt. Den kvindelige kulturarv, der løber internt i hendes familie, bærer hende frem i et kaotisk følelsesliv, sammen med en grundlæggende oplevelse af ikke at høre til.” Spor.emilrauhe.dk.dk Læs også Mona Kjærulff’s klumme her.

 

KØB DEN TRYKTE BOG HER

KØB BOGEN HOS FORLAGET

KØB BOGEN HOS SAXO

KØB BOGEN HOS GUCCA

KØB BOGEN HOS PLUSBOG

KØB BOGEN HOS BOG & IDE

KØB BOGEN HOS TALES.DK

KØB BOGEN HOS WILLIAM DAM

 

KØB E-BOGEN HER

KØB E-BOGEN HOS FORLAGET

KØB E-BOGEN HOS SAXO

KØB E-BOGEN HOS PLUSBOG

KØB E-BOGEN HOS BOG & IDE

KØB E-BOGEN HOS TALES.DK

KØB E-BOGEN HOS WILLIAM DAM

STREAM HOS NEXTORY

STREAM HOS BOOKBEAT

STREAM HOS BOOKMATE

 

KØB LYDBOGEN HER

KØB LYDBOGEN HOS FORLAGET

KØB LYDBOGEN HOS SAXO

KØB LYDBOGEN HOS PLUSBOG

KØB LYDBOGEN HOS BOG & IDE

KØB LYDBOGEN HOS TALES.DK

KØB LYDBOGEN HOS WILLIAM DAM

STREAM HOS NEXTORY

STREAM HOS BOOKBEAT

STREAM HOS BOOKMATE

 

Annoncer

3 Comments

  1. Pingback: Historien om Forlaget Forfatterskabet.dk

  2. Pingback: Skønlitteratur, digte og biografier ~ Landsforeningen Spor

  3. Pingback: Stadig rammer det ind i de overbevisninger, der dannes... - Landsforeningen Spor

Comments are closed.