To verdener – et menneske

 

Dette er historien om tre kvinder, der går på arbejde, studerer, stemmer til valgene og engagerer sig i det danske samfund.

De betaler deres skat, passer deres venner og familie, tager på ferie, køber ind og laver mad. De opdrager deres børn til at blive gode samfundsborgere og passer en hverdag ganske som de allerfleste af os gør.

En hverdag som aldrig rammer avisernes forsider. Netop fordi den er så almindelig.

De tre kvinder har hver især rødder i Mellemøsten, der som geografisk område har været omdrejningspunktet for den nyere tids indvandring til Danmark. Disse kvinder lever i pagt med to kulturer. Og de er ikke de eneste.

Deres fortælling bidrager til et mere nuanceret billede af indvandrere og deres efterkommere i Danmark, for det er ødelæggende for samfundsdebatten, når vi kun ser og hører om ekstremerne. Hvad gør debatten og den måde, vi taler om og til hinanden, ved os og vores fælles samfund? Det undersøger denne bog også.

Om forfatteren

Lise Thorsen er cand.mag. i litteratur og kultursociologi fra Københavns Universitet. Lise arbejder som fagbladsredaktør, selvstændig kommunikationskonsulent og underviser for organisationer, forvaltninger og private virksomheder. Lise har rejst i store dele af verden og har skrevet reportager om kulturprojekter, kvinders vilkår og mediepolitik. Lise er aktiv i internationalt demokratiarbejde.

Bogen er støttet af 3f´s medie og kulturfond


Bogen i medierne

“Det er gode eksempler på vellykket integration, der er udgangspunktet her. Den er velskrevet og formidlet i en afdæmpet og rolig tone … Kan også anvendes til undervisning for de ældste klassetrin i folkeskolen og op.” Lektørudtalelse fra  

⭐⭐⭐⭐⭐ “Bogen er et sobert indlæg i debatten, som giver de veluddannede, integrerede kvinder en stemme. En stemme, vi ikke hører så tit. En bog for dem, der interesserer sig for samfundsdebat og -forhold.” Janne Skovbjerg, Hardulæst, Instagram

⭐⭐⭐⭐⭐ “Spændende og velskrevet indspark til debatten. Meget anbefalelsesværdig!” Claudia L, Saxo

⭐⭐⭐⭐ “Jeg synes det er en helt vildt skøn bog som er SÅ vigtig og fortjener endnu mere anerkendelse … en bog som er præget af fælleskab, tillid og at være åben over for hinanden.” Rikke Bruun Petersen, Din Boganmelder

Omtale i BogMarkedet

Artikel i Ørestad Avis

 

KØB DEN TRYKTE BOG HER

KØB BOGEN HOS FORLAGET

KØB BOGEN HOS SAXO

KØB BOGEN HOS GUCCA

KØB BOGEN HOS PLUSBOG

KØB BOGEN HOS BOG & IDE

KØB BOGEN HOS TALES.DK

KØB BOGEN HOS WILLIAM DAM

 

KØB E-BOGEN HER

KØB E-BOGEN HOS FORLAGET

KØB E-BOGEN HOS SAXO

KØB E-BOGEN HOS PLUSBOG

KØB E-BOGEN HOS BOG & IDE

KØB E-BOGEN HOS TALES.DK

KØB E-BOGEN HOS WILLIAM DAM