Brødrene bag det hele

To brødre og en meget stor drøm. At skrive bøger.

Ja, så kort kan det formuleres. At gøre det i praksis tager naturligvis lidt længere tid.

Navnene er Søren & Morten Ellemose, og vi er et af de meget få tvillingepar, som skriver skønlitteratur i fællesskab.

Her kan du læse mere om vores bøger, vores kærlighed til det skrevne ord, vores udfordringer og glæden ved at arbejde sammen som tvillinger.

Vi blev født den 14. juni 1972 – med 10 minutters mellemrum. To drengebørn, som voksede op sammen, legede røvere og soldater, gravede ned til kineserne, byttede frimærker, læste fantomet, gik på biblioteket, spillede computer, føntørrede håret højt, dansede disco, fik bumser, stivede selvtilliden af i Bacardi, fik kærester og kærestesorger, hilste på nye mennesker, tog livtag med livet og i bund og grund var heldige, privilegerede og lykkelige.

Vi nærer ønsket om at gøre en forskel. Om at blive husket. Og om at leve livet lige her og nu. Hver for sig og dog sammen altid.

Vi er et makkerpar. Som Kaj & Bøje, Gøg & Gokke, Sherlock Holmes & Dr. Watson, Taylor & Tracy, remoulade og ristede løg.

Gamle sind, fyldt med minder og fordums ord. Opvokset i en verden, hvor eventyret lurer bag hver ny side.

Tvilling & forfatter – en sjælden race

En af de ting som gør vores fælles forfatterskab til noget ganske særligt er blandt andet, at der ikke er mange som os. Der er mange forfattere i verden. Og der er også mange tvillinger på denne jordklode. Omkring 150 millioner tvillinger render i skrivende stund rundt på jorden. Men forfattertvillinger er der næppe mere end en håndfuld af. Det var tal, der kom lidt bag på os.

Årsagerne skal findes flere steder; for det første er det ikke alle, som har lyst til at blive forfattere, og for det andet er det ikke nemmere at være forfatter, bare fordi man er tvilling. Der er simpelthen en ekstra kritiker meget tæt på, når man deler skrivebrædt med en person, som kender dig bedre end alle andre mennesker på denne jord.

Vi kan ikke forestille os noget bedre end at sidde i vores respektive guldmonogrammerede hjemmejakker foran den buldrende pejs, mens vi læser op fra dagens skriblerier. Der er jo altid klinger, som skal krydses, et mords indre logik som skal løses, tegn der bør formateres, ord der må alfabetiseres. To hjerner, tyve fingre og 29 bogstaver giver tilsyneladende en endeløs række af kombinationer. Vi vil helst, at vores læsere skriger med jævne mellemrum; af rædsel, af grin eller af jubel. Det er ikke nogen nem livsopgave. Vi kunne ikke bede om nogen bedre.

Når der slås store brød op, skal man huske at give dem god tid til at hæve. Murstensromaner er ikke kun gode at fordybe sig med foran kaminen; de brænder også meget længere end noveller.

Hvorfor vælge os? 

Kort fortalt ønsker vi at gøre en forskel for andre forfatterspirer. Vores beskedne ambition er at blive de forfattere, som vi gerne selv ville have mødt for 20 år siden. Som kunne have taget os i hånden og hjulpet os til at begå langt færre fejl. Og skrive flere bøger.

Der er mange konkurrenter i branchen. Som lover guld og grønne skove. Vi lover ærlighed. Du kan spørge os om alt. Vi indrømmer gerne, når vi begår en fejl, eller vi støder på et emne, som vi ikke lige ved så meget om.

Vi giver ingen garanti for, at du kommer til at ligge nummer 1 på bestsellerlisten. Vi garanterer end ikke, at du bliver udgivet… men vi lover, at vi vil gøre vores bedste for at rykke dig tættere på skrivemålet. Uanset hvilken genre du skriver i.

Og så elsker vi at arbejde med ord! Så meget at vi har skabt vores eget job, hvor vi kan dyrke vores passion sammen med andre forfatterspirer.

Velkommen til 🙂

Læs mere om Søren Ellemose her

Læs mere om Morten Ellemose her

Læs mere om Masterclass 2024 – hvor vi hjælper din skrivedrøm videre

Du kan også klikke på billedet lige herunder 🙂

Annoncer